Zomerse wooninspiratie

Zomerse wooninspiratie

In de zomer voelen we ons anders dan in de winter, waarom zouden we ons interieur hier dan niet op aanpassen? Kleine aanpassingen in uw interieur kunnen soms sfeerbepalend zijn. In dit blog vindt u tips en inspiratie om de zomer in huis te halen.

Zonnige kleuren

Eén van de manieren om de zomer gemakkelijk in huis te halen is door gebruik te maken van natuurlijke, lichte kleuren en materialen. Lichtere tinten laten een interieur al snel zonniger lijken. Ook natuurlijke materialen als sisal, kokos, linnen, riet en hout kunnen bijdragen aan een zomerse sfeer in huis.

Vloerkleed links: Fabula Living

Pasteltinten kunnen uw interieur ook een ‘’tropische touch’’ geven, denk bijvoorbeeld aan kleuren als lichtroze, mint, zachtgeel en lichtblauw.

Zomerse pasteltinten met in het midden behang Miami van Cole & Son

Beachlook

De ‘’beach look’’ doet het ook altijd goed als u het zomergevoel in huis wil versterken. Om het strand dichterbij te laten lijken werkt u met lichte natuurlijke kleuren als wit, beige en zandtinten. Hier voegt u dan natuurlijke materialen en accessoires aan toe. Mooie afbeeldingen van de zee, touwen, glazen windlichten en drijfhout maken het plaatje compleet.

Planten

Een paar grote (palm)planten of een mooie zomerse bos bloemen kunnen een ruimte ook in zomerse sferen brengen. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld verse planten en kruiden in de keuken, deze geven ook nog eens een heerlijke geur.

Behang

Behang kan veel invloed hebben op de uitstraling van een ruimte. Met behang ‘’Carmen’’ van Eijffinger waant u zich direct in Mexicaanse sferen. Een collectie met een knipoog naar het werk van Frida Kahlo en de folklore van Zuid-Amerika. Kleurrijke geschilderde bloemen, uitbundig bloeiend tegen fris crème, donkergroen, beige, pauwblauw of theatraal zwart. Wallpowers met een patroon van kleurrijke tegels. Of u nu kiest voor uitbundige patronen of een meer ingetogen sfeer, met ‘’Carmen’’ voegt u zomer toe aan uw interieur. 

Zoals eerder al genoemd versterken de zee en het strand uw zomergevoel meestal ook. Met het Masterpiece fotobehang van Eijffinger haalt u de zee gemakkelijk dichtbij. Voeg hier wat natuurlijke materialen aan toe en uw interieur zal al snel voelen als een strandhuis.

Met de Vivid serie van Eijffinger wordt het tropisch binnen. Wuivende palmen, frisse bananenbladeren en dromerige plaatjes. Matte, zachte kleuren en verrassende kleurcombinaties, van naturel, mauve, blush, salie, oker, diep donkerblauw en zwart. Subtiel gelaagd met een verfijnde papierstructuur. Frisse uni’s en handgeschilderde wallpowers om bij weg te dromen.

Zelf aan de slag?

Wilt u uw interieur ook een zomers tintje geven, maar weet u niet waar u moet beginnen? Kom eens langs in onze showrooms om inspiratie op te doen of vraag onze adviseurs om hulp.

Reactie plaatsen