Millenerpoort collectie

Millenerpoort collectie

Millenerpoort maakt elk vloerkleed op ambachtelijke wijze, speciaal voor u. Kies zelf het materiaal, de vorm, het dessin en de kleur, en creëer uw persoonlijke vloerkleed. Uniek is dat de productie volledig in eigen land plaats vindt. Dit maakt Millenerpoort één van de grootste Nederlandse producenten van handgemaakte tapijten. Ontdek in dit blog de collectie van dit unieke merk.

Millenerpoort Corso

Millenerpoort is gevestigd in Sittard en is oorspronkelijk een sociale werkvoorziening. In 1974 werd een handknoopfabriek uit de Amsterdamse Jordaan overgenomen. Millenerpoort Design Tapijten was een feit. In 2001 fuseert het merk en wordt Millenerpoort onderdeel van Vidar.

Om keer op keer de beste kwaliteit te bieden, investeert Millenerpoort in de nieuwste robottechnieken. Dit maakt perfect kleurverloop, 3D-tufttechnieken en gecombineerde tufttechnieken mogelijk.

Millenerpoort Cosmic Spiral

Millenerpoort Cosmic Spiral

Cosmic is een ontwerp van Danielle Klerkx en een variatie op de Doppio small. Cosmic wordt in een spiraal getuft met een subtiel kleurverloop. Het onderliggende garen in uni kleur wordt als de ondergrond gezien. Bij dit vloerkleed kunt u zelf bepalen waar het middelpunt van de spiraal komt te liggen. Ook de vorm (rechthoekig of vierkant) en de kleur kiest u zelf. Ton sur ton zal rustig ogen, maar u kunt ook kiezen voor uitgesproken, contrasterende kleuren.

Millenerpoort Kreta
Millenerpoort Classics Collectie


Rodos valt, evenals Kreta en Eterno, onder de Classics Collectie en is voor 100% gemaakt van wol. Kreta is een kwaliteit met een lage pool van 15 mm hoog. Rodos heeft een pool van is 11 mm en is extra vast getuft, waardoor hij nog beter geschikt is voor eet- en werkkamers. Deze handgetufte kwaliteit is leverbaar in maar liefst 80 wolkleuren.

Millenerpoort Bella Picallo

Millenerpoort Bella Collectie

De Bella Collectie bestaat voor 100% uit wol met maximaal zes kleuren per tapijt. U heeft de keuze uit 48 wolkleuren binnen deze collectie. Hierboven afgebeeld is de Bella Piccolo met een poolhoogte van 25 mm. Andere uitvoeringen binnen de Bella Collectie zijn;

 • Bella Basso, Poolhoogte 25 mm.
 • Bella Mezzo, Poolhoogte 40 mm.
 • Bella Alto, Poolhoogte 60 mm.
 • Corso Corso , keuze uit diverse poolhoogte
 • Bella Diva, Poolhoogte 40 mm.
 • Bella Vivace, Poolhoogte 60 mm.
 • Diverso, diverse opties
 • Doppio
 • Spiral
 • Cosmic
 • Solo

Millenerpoort Infinity

Millenerpoort Infinity

Infinity is een ontwerp van Danielle Klerkx voor Millenerpoort. Kwaliteit Corso wordt in dit vloerkleed twee keer gespiegeld en elk vlak heeft daarbij één afgeronde hoek. De twee vlakken zijn in verschillende hoogtes getuft, 15 en 25 mm poolhoogte. In het verloop zijn vijf kleuren verwerkt. Voor deze kwaliteit kunt u eveneens kiezen uit 80 kleuren. Dit ontwerp wordt gemaakt van 100% wol en is pluisarm. De maximale naadloze afmeting is 4 x 6 meter.

De uitvoering Salina Infinity wordt vervaardigd van Tencel garen, gewonnen uit de Eucalyptusplant. Salina Infinity is leverbaar in diverse hoogtes als uni, mix, kleurverloop of design.

Millenerpoort Kassalin

Millenerpoort Kassalin

Kassalin is een rijk vloerkleed dat linnen en wol combineert. U kunt kiezen uit talloze kleuren en ook zijn er uiteenlopende poolhoogten beschikbaar.


Reactie plaatsen