Raamdecoratietrends voor 2023 volgens Luxaflex

Raamdecoratietrends voor 2023 volgens Luxaflex

Luxaflex is marktleider op het gebied van maatwerk raamdecoratieoplossingen. Als geen ander weten zij wat er speelt in de wereld van interieur en raambekleding. Samen met Luxaflex kijken we naar de raamdecoratietrends voor 2023.

Trend: Natuurlijke uitstraling

Rust en zachtheid in interieurs vinden we steeds belangrijker. Het gebruik van raamdecoratie met een natuurlijke look geeft rust en warmte. Linnen look gordijnen kunnen bijvoorbeeld prachtig worden gecombieerd met horizontale jaloezieën. De Luxaflex collectie bevat jaloezieën in subtiele kleuren, in matte en glanzende afwerkingen.
Mag het nog natuurlijker? Dan zijn de duurzame bamboe jaloezieën van Luxaflex ook een mooie oplossing.

Luxaflex

Trend: Durf te combineren

Als tegenhanger van een rustige basis kan het mooi zijn om te werken met kleurrijke accenten. Kleur bekennen kan goed met de Duette Shades van Luxaflex, deze zijn leverbaar in prachtige tinten en zelfs met prints. Duette Shades met een groentint zijn bijvoorbeeld een mooie tegenhanger van warme kleuren. Of ga voor de Duette Shades met de Elan Terrazzo print, waarin verschillende tinten zijn verwerkt.

Luxaflex Duette Shades printHet voordeel van Duette Shades is dat ze voor verschillende type ramen mogelijk zijn, ze zijn energiebesparend, dankzij de honingraatstructuur én zorgen voor een betere akoestiek.

Luxaflex rolgordijn print

Trend: Layering

Layering is het combineren van meerdere type raambekleding. Het combineren van gordijnen met bijvoorbeeld een binnenzonweringsproduct is niet alleen sfeervol, maar ook nog eens energiebesparend. Een mooi energiebesparend voorbeeld is de combinatie van Duette Shades met overgordijnen. Deze combie heeft een ‘’rijke’’ uitstraling, maar houdt ook nog eens de warmte binnen en de kou buiten. Een bijkomend voordeel is dat het gebruiken van meerdere lagen veel doet voor de akoestiek in huis.

Luxaflex Layering

Tip wanneer u Layering toepast; zorg ervoor dat één van de twee type raambekleding verbinding heeft met een ander element in de ruimte, bijvoorbeeld de kleur van de muur of van het vloerkleed. Dit zal bijdragen aan de harmonie in uw interieur.

Meer weten over layering? Eerder schreven we er een blog over.

Reactie plaatsen