Horren schoonmaken

Horren schoonmaken

Het is prachtig weer, dus waarschijnlijk maakt u op het moment volop gebruik van uw horren en hordeuren. Zo blijven insecten en pollen blijven buiten, terwijl frisse lucht wel naar binnen kan. Omdat horren zo effectief werken, hebben ze af en toe wel een schoonmaakbeurt nodig. Maar hoe maakt u een hor of hordeur eigenlijk schoon? In dit blog geven we tips.

Luxaflex Hordeur

Op deze zomerdagen laat u deuren en ramen het liefst openstaan om lekker te luchten, maar insecten en pollen zijn binnen niet welkom. Horren bieden in dit geval echt een uitkomst.

Het is misschien niet direct zichtbaar, maar stof en vuil kunnen aan de horren blijven kleven. Met de onderstaande tips krijgt u uw horren weer schoon.

Luxaflex Hordeur tuin

Hoe maakt u horren schoon?

Wanneer ramen en deuren regelmatig openstaan kunnen beestjes, pollen en pluizen aan de horren gaan plakken. Deze moeten daarom regelmatig worden schoon gemaakt. Het onderstaande stappenplan helpt u bij het reinigen van horren.

Stap 1: Zet de ramen en deuren waar de horren voor zitten, goed open.

Stap 2: Verwijder bij een plissé- of rolhorren eerst stof en vuil uit de randen en het stuk waar de hor overheen schuift. Dit kan bijvoorbeeld voorzichtig met een stofzuiger of met een doekje met lauw water.

Stap 3: Nu is de hor zelf aan de beurt. Er zijn meerdere manieren om horren schoon te maken. De stofzuiger kan worden gebruikt, maar dan wel met een speciaal opzetstuk met een borsteltje en minimale zuigkracht.

Inzethorren voor ramen kunnen gemakkelijk worden losgemaakt. Daarna kunnen ze in bad of onder de douche worden schoongemaakt. Met de douchekop kunt u de horren voorzichtig afspoelen met lauw water en met een zacht doekje kunt u ze droogmaken.

Stap 4: Is de hor nog steeds wat plakkerig? Met een zachte borstel die u een beetje nat maakt kunt u, zonder al te veel druk te zetten, heen en weer gaan over de hor. We raden u aan schoonmaakmiddelen te vermijden. Hierdoor kan het gaas verkleuren of zelfs beschadigen.

Stap 5: Laat tot slot alles goed drogen, voordat u ramen en deuren weer sluit.

Geen tijd om dit gehele stappenplan te doorlopen?

Met een kledingroller kunt u het gaas ook sneller schoonmaken. Rol voorzichtig met de roller over het gaas en vuil en stof zullen aan de roller blijven plakken.

Luxaflex maakt horren op maat, dus ook voor afwijkende maten zijn er horren te verkrijgen bij Home Fashion. Bezoek onze Home Fashion showrooms en ontdek in de Luxaflex Gallery Stores de mogelijkheden van Luxaflex horren.

Reactie plaatsen